Mesić: Tuđman je precijenjen, i vozač tramvaja mogao je voditi državu

Državna samostalnost Hrvatske došla je ‘praktično’ sama od sebe, to je bila povijesna neminovnost jer druga mogućnost nije ni postojala – rekao je bivši predsjednik Stjepan Mesić u intervjuu za DPA, prenosi 24sata.hr.

Vrednujući ulogu Franje Tuđmana kao “Oca nacije”, kojemu su u mnogim gradovima postavljeni spomenici u nadnaravnoj veličini, Mesić je ustvrdio kako je njegova uloga posve precijenjena. “Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države”, rekao je Mesić.

“Napravio je puno, i to velikih grešaka”, dodao je Mesić, ističući: “Privatizacija poduzeća za vrijeme rata bila je pogrešna i kriminalna. Ona je uništila našu kompletnu industriju, zbog čega Hrvatska i danas pati.”

“Prema Tuđmanovu nalogu 200 bogatih obitelji trebalo je potaknuti razvoj Hrvatske, no ta svojevremeno zdrava državna poduzeća dodijeljena su za sitne pare špekulantima. Novi vlasnici nisu imali pojma i uništili su ih”, rekao je Mesić.

Za raspad Jugoslavije, Mesić odgovornim smatra Slobodana Miloševića. “On je htio etnički čistu državu i odbio moj prijedlog oročene konfederacije”, kaže Mesić, koji je bio i zadnji predsjednik Predsjedništva SFRJ.

Mesić je katoličku crkvu u Hrvata označio institucijom koja je samo na riječima za Europu, a čini sve kako bi otežala ili onemogućila pristup Europi. Smatra skandaloznim da su hrvatski biskupi držali mise i postili za osuđene hrvatske generale.

4 Comments

  1. MESIC JE VELEIZDAJNIK DRZAVE CIJI JE PREDSJEDNIK BIO–JOS UVIJEK JE NA SLOBODI–TO JE OGLEDALO HRVATSKE,,,POCASNI JE GRADJANIN MUSLIMANA BIH,,SA IZABRANIM VECINSKIM POLITICARIMA HRVATIMA BIH NIKADA NIJE RAZGOVARAO–DANAS SE SPRDA SA TUDJMANOM–TO JE ISTO URADIO I POSLIJE NJEGOVE SMRTI–NI TIJELO MU SE U GROBU NIJE OHLADILO–MESIC JE PODLI PROKOMUNISTICKI PAS–JAKI SU UDBASI JOS UVIJEK U PERECIJI.

  2. Bivsi predsjednik Mesic puno klapi. Covjek bolesna uma. Mesicu tvoja pataloska mrznj na Tudmana i Hrvatsku. Tisi Hrvatima u Bosni i Hercegovini naneso vece zlo. Odobravao si progon Hrvata. Tebi se nece dignuti spomenik bices odbacen u povjesti ocrnjen

    • Jebeš čovjeka kojeg vole više drugi nego njegov narod…neka se kandidira za predsjedništvo BIH iz reda hrvata pa da ga bošnjaci izaberu umjesto onog šibicara Komšića…ili možda za predsjednika SDA ili SDP

  3. Ti si bio Stipe na čelu sfrj kad je agresija na Hrvatsku bila već krenula….nikad ama baš nikad nebi bilo Hrvatske bez Franje jer drugi nisu imali onu stvar za tako nešto…njemu ni danas nije drago da postoji Hrvatska a bio joj je predsjednik na sramotu hrvatskog naroda koji ga izabra…A onako kako je Mesić vodio hrvatsku ne da je mogao da je vodi vozač tramvaja kojim svaka čast a Stipe ih omalovažava nego je mogao da je vodi neandertalac-Krapinski pračovjek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*