Mesić: Tuđman je trebao završiti u Haagu

Beogradski mediji ovih se dana intenzivno bave mirovinom bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesićaq, i to zbog činjenice da mu jedan dio mjesećčnih primanja stiže i iz Beograda, iz tamošnje mirovinskog fondda.

Riječ je o 39 eura mjesečno, za koje Mesić kaže da ih je pošteno zaradio na ime plaće dok je bio predsjednik Jugoslavije uoči njenog raspada, dok beogradski dnevnik “Press” u komentaru poručuje: “Nevjerojatna je ta sukcesija bivše SFRJ po kojoj Hrvati naslijede rezidenciju u Londonu, a mi mirovinu Stipe Mesića.”

Novinari “Pressa” su na ovu temu razgivarali s Mesićem, “u njegovom kabinetu u Zagrebu na koji ima pravo kao bivši predsjednik države”, a on i je, među ostalim, rekao: “Nevjerovatno koliko je rasprave o jednom banalnom pitanju. Nešto manje od dvije godine sam u Beogradu primao plaću iz koje su se plaćali doprinosi. Pohvalno je za PIO u Srbiji, koja prati svoje obavze. Zbrku je napravila jedna novinarka koja je rekla da ja, koji sam rušio Jugoslaviju, primam mirovinu u Beogradu. Ali to nije točno, precijenili su me ti koji kažu da sam ja srušio Jugoslaviju.”

No, premda je povod i glavna tema razgovora bila Mesićeva mirovina, odnosno onaj njezin dio koji prima iz Beograda, bivši hrvatski predsjednik nije propustio priliku “očešati” se o svoga prethodnika Feanju Tuđmana.

Rekao je, naime, da je napustio HDZ kada je Tuđman okrenuo stranku u nacionalizam te da je i Tuđman trebao završiti u Haagu, a argumenirajući tu opasku dodao je: “Nije mogao Milošević sam sa sobom dijeliti Bosnu i Hercegovinu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*