Miklenić: U Hrvatskoj je gotovo sve važnije od stvarnoga zajedničkog dobra

Dan neovisnosti Republike Hrvatske postaje jedan od najkontroverznijih državnih blagdana, piše u najnovijem broju Glasa Koncila Ivan Miklenić, gavni urednik toga tjednika, prenosi Informativna katolička agencija (Ika).

U komentaru “Suvišan blagdan?” Miklenić ističe da je dvadeset godina neovisnosti, osobito nakon pobjede nad velikosrpskom agresijom, u okolnostima globalizacije i globalističkih pritisaka kao i u okolnostima procesa euroatlantskih integracija relativno dugo razdoblje u kojem se moglo neizmjerno više učiniti za afirmaciju svega onoga na čemu počiva nacionalni i kulturni identitet hrvatskoga naroda, te da se to ne bi smjelo izgubiti ni u kakvim integracijama.

“Nevjerojatno je”, piše Miklenić, “što je u vlastitoj državi gotovo sve važnije od stvarnoga zajedničkog dobra hrvatskoga naroda te u takvim aktualnim okolnostima Dan neovisnosti postaje jedan od najkontroverznijih državnih blagdana … umjesto da ga se prepoznaje i slavi kao dan hrvatske samobitnosti, kao dan koji trajno podsjeća i potiče na afirmaciju, tj. osvješćivanje, čuvanje, upoznavanje, njegovanje i razvijanje svega onoga što tvori nacionalni i kulturni identitet hrvatskoga naroda”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*