Milan Kovač izabran je za predsjednika zajednice Klub utemeljitelja HDZ-a

milan-kovacMilan Kovač izabran je za predsjednika zajednice Klub utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman. Na današnjoj izbornoj konvenciji za njega je glasovalo 265 od 364 izaslanika, a protukandidat Ivica Jurjević dobio je 99 glasova.

Zahvalivši na izboru, Kovač je pozvao sve one koji su iz bilo kojeg razloga otišli ili su protjerani iz HDZ-a da se vrate u stranku. Naglasio je kako se to ponajprije odnosi na utemeljitelje HDZ-a koji su savjest i sol stranke.

Kovač je u završnom obraćanju izaslanicima istaknuo da očekuje dobre rezultate HDZ-a na lokalnim izborima te da na parlamentarnim osvoji dvije trećine mandata u Hrvatskom saboru, kao što je bilo 1990.

Na novinarsko pitanje očekuje li dobru suradnju s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, s obzirom na to da je po funkciji predsjednik zajednice Klub utemeljitelja HDZ-a i član predsjedništva stranke, Kovač je odgovorio da Karamarko i predsjedništvo imaju punu potporu Kluba.

Upitan odnosi li se poziv na povratak u stranku i na Ivića Pašalića, Kovač je odgovorio da se svi koji su protustatutarno izbačeni i protjerani iz HDZ-a imaju pravo vratiti, pa tako i Ivić Pašalić.

U ovih 12 godina su se preko njega živoga obračunavali s mrtvim Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom. Svima su vrata otvorena što se tiče Kluba utemeljitelja, kazao je Kovač.

Milan Kovač je na funkciji predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a nakon tri mandata zamijenio Đuru Pericu, koji je najavio da odlazi u političku mirovinu.

Kovač je bio saborski zastupnik, predsjednik Fonda za privatizaciju i ministar privatizacije. HDZ je napustio 2002. i priključio se Hrvatskom bloku Ivića Pašalića. Prošle godine vratio se u HDZ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*