Milanović nasmijan i zadovoljan: Izvješće Moody’sa govori da smo na dobrom putu

zoran-milanovic-nasmijanHrvatski premijer Zoran Milanović se nije odmah na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo na kreditni rejting Republike Hrvatske, koji je agencija Moody’s proglasila smećem. Učino je to nešto kasnije, a usput se i nasmijao: “Da ne bi netko rekao da izbjegavam ove vijesti, evo sad ću nešto reći o tome”.

“Kad biste pitali skoro sve europske predsjednike i premijere što misle o rejting agencijama vjerojatno bi prešutjeli. Ja imam bolje mišljenje od većine svojih kolega iz Europe. Ovo izvješće govori u pravilu da smo, što se njih tiče, na dobrom putu, ali ne idemo dovoljno brzo”, kazao je Milanović dodavši da drži do njihovog mišljenja ali mu se nikad neće u potpunosti predati, javlja portal Index.hr.

“Jer kada bismo išli njihovom brzinom, vidjeli bismo kako završavaju oni koji idu prevelikom brzinom a nemaju dobre gume. Kreditne agencije žele da te promjene budu brze i radikalne. Ali to tako ne ide. Promjene moraju biti brze ali ne pod cijenu dodatnog stresa za građane”, kazao je Milanović ne propustivši da se još jednom ne nasmije. Što mu je bilo smiješno, izvjestitelj portala Index.hr nije uspjeli dokučiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*