Mile Pehar izbačen iz mlade reprezentacije, Zrinjskom novčana kazna i 5 utakmica bez publike

U prostorijama Nogometnog saveza danas Bosne i Hercegovine Natjecateljska komisija je održala izvanrednu sjednicu povodom događanja u Mostaru na stadionu Bijeli Brijeg, u utakmici osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža.

Komsiija je odlučila registrirati utakmicu 3:0 u korist Veleža, te suspenziju stadiona Pod Bijelim Brijegom.

Disciplinskoj komisiji podnijete su prijave protiv šefa osiguranja na stadionu Džidića, te protiv igrača Mile Pehara koji se sapleo jednog igrača Veleža Tarika Cerića prilikom bježanja od navijača Ultrasa koji su ušli u teren. Pehar, mladi reprezentativac BiH je i suspendiran iz reprezentacije odlukom izbornika mlade bh. reprezentacije Vlade Jagodića.

“Dok sam ja izbornik neke stvari u mladoj reprezentaciji će se poštivati. Sinoć sam saznao za nesportsko ponašanje Pehara i odmah jutros sam reagirao. Suspendirao sam njegov poziv jer takvim igračima nije mjesto u reprezentativnom dresu”, rekao je Jagodić.

U povodu nereda koji su se dogodili za vrijeme i nakon utakmice osmine finala Kupa BiH Zrinjski – Velež koja se igrala na stadionu pod Bijelim Brijegom, Hrvatski športski klub Zrinjski ogradio se od huliganskih ispada dijela navijača sa istočne tribine, koji su svojim neprimjerenim ponašanjem ugrozili sigurnost sudionika gradskog derbija i okaljali ugled kluba.

U priopćenju odaslanom iz tog kluba ističe se da je do prekida utakmice došlo unatoč činjenici da je klub poduzeo sve potrebne radnje u vezi s njezinom organizacijiom. “Napominjemo da smo u organizaciji utakmice uradili sve što je bilo moguće, poštovali broj traženih osoba za zaštitu, dogovorili sve ostale radnje sa predstavnicima PU Mostar, predstavnicima Grada Mostara i predstavnicima FK Velež”, stoji u priopćenju.

Zrinjski suspedirao Milu Pehara i ogradio se od nereda

HŠK Zrinjski osuđuje nedolično ponašanje navijača i nada se kako će vinovnici ovog incidenta biti razotkriveni i zakonski procesuirani, a zbog neprimjerenog ponašanja nogometaša kluba Mile Pehara, disciplinsko povjerenstvo HŠK Zrinjski odlučilo ga je istoga suspendirati do okončanja stegovnog postupka, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik kluba Ante Vidačak.

Zrinjskom kazna od 10.000 KM i pet utakmica bez publike

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izreklo je u petak novčanu kaznu Zrinjskom zbog propusta u organizaciji utakmice u visini od 10.000 KM, potvrdio je za SportSport predsjednik tog povjerenstva Goran Kosorić.

Također, narednih pet utakmica na svom terenu Zrinjski će igrati pred praznim tribinama.

Osim kazni Zrinjskom, nogometaš ove mostarske ekipe Mile Pehar je suspendiran i protiv njega će se pokrenuti stegovni postupak.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*