Milo Đukanović na lijevoj ruci nosi sat vrijedan 106.000 eura

Bivši predsjednik Crne Gore i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović nosi na lijevoj ruci sat vrijedan 106.000 eura, objavili su crnogorski mediji.

Đukanovićev skupi sat otkrio je podgorički dnevnik Vijesti, precizirajući da je riječ o ručno rađenom satu švicarskog proizvođača “Breguet Tourbillon” od platine, koji stoji 91.300 funti, odnosno 106,76 tisuća eura.

Vlasnici takva sata su bili Winston Churchill, Aleksandar Puškin i grčki brodovlasnik Onazis, a sada takav sat, pišu Vijesti, imaju Dmitrij Medvedev i Nicolas Sarkozy.

Đukanović, koji nakon povlačenja s premijerske dužnosti obavlja dužnost predsjednika vladajuće Demokratske partije socijalista, ima više vrijednih satova, a neke je, kako je sam izjavio, dobio na dar od bivšeg glavnog tajnika NATO-a Javiera Solane i bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca.

Hrvatski mediji primjećuju da su satovi bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji su prije nekoliko godina bili prava medijska senzacija, obična bižuterija spram onoga što u svom u vlasništvu ima Milo Đukanović. Vrijednost Sanaderovih satova kreće se u rasponu od 10 do 20 tisuća eura, a javnost su golicali prije svega zbog pitanja kojim novcem ih je kupio.

Britanski The Independent je prošle godine svrstao Đukanovića među 20 najbogatijih državnika na svijetu, procjenjujući mu imetak na 10 milijuna funti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*