Milorad Dodik: BiH opstaje samo zahvaljujući međunarodnoj zajednici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je u nedjelju u povodu obilježavanja 16. godišnjice Daytonskog sporazuma da se Bosna i Hercegovina održava samo pod međunarodnim pritiskom upozorivši da bošnjački političari nastoje ostvariti prevlast nad Hrvatima i Srbima zahvaljujući svojoj brojčanoj premoći.

– BiH je pacijent koji se održava s potporom međunarodne zajednice. U BiH imamo malo stvari koje povezuju zemlju, te činjenice se mogu vidjeti svugdje, rekao je Dodik kako ga prenose mediji uoči sutrašnje obljetnice postizanja sporazuma o miru u Daytonu.

Kako prenosi Hina, on je dodao da Republika Srpska želi ojačati svoju autonomiju te se vratiti izvornom Daytonskom sporazumu koji su promijenili bivši visoki predstavnici u korist države a na štetu entiteta. To je po riječima predsjednika Republike Srpske dovelo do pokušaja razgradnje Daytonskog sporazuma od strane stranaca i većinskih Bošnjaka.

»Bošnjaci vjeruju da čine više od 50 posto stanovništva u BiH i na temelju toga traže da i njihovo sudjelovanje u tijelima vlasti BiH bude preko 50 posto«, rekao je Dodik.

Dodao je da predstavnici srpskih stranaka neće dopustiti dominaciju Bošnjaka nad Srbima i Hrvatima zahvaljujući njihovoj brojnosti.

Na promjenama odredaba mirovnog sporazuma koji su 21. studenoga 1995. u američkoj vojnoj bazi Wright-Patterson kod Daytona u američkoj državi Ohio potpisali predsjednici Hrvatske Franjo Tuđman, BiH Alija Izetbegović i Srbije Slobodan Milošević inzistiraju hrvatski i bošnjački političari u BiH, a u Republici Srpskoj je sutra tim povodom neradni dan.

1 Comment

  1. Ti si bolan pacijent, ako koga treba poslati na “posmatranje” onda si to ti. Stanje u BIH je proizvod tvojih manipulacija i nebuloza, a ne obrnuto. Tvoju mahnitost moze samo obuzdati ekonomija, a cijenu ce platiti naravno narod. Ti neces sigurno, jer si sebe obezbedio za sva vremena. Jedino si dobar da narodu prodajes suplje i vuces narod za nos, ali nicija nije do zore, iako je put do normale dug. Vakcina protiv nacionalnog bejsnila je u padu zivotnog standarda.” Mile ima il sta jesti, ima u kontejnerima”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*