Ministar Čordaš traži detaljnu istragu o požaru u Donjoj Tramošnici

tramosnica-pozar
Nakon požara koji se dogodio u Donjoj Tramošnici u općini Pelagićevo, kada je do temelja izgorjela kuća povratničke obitelji Šokčević, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izrazio je razočarenje nebrigom lokalnih vlasti i najavio da će od nadležnih tijela Republike Srpska tražiti detaljnu istragu i izvještaj o ovom događaju.

Evo njegova očitovanja:

“Neshvatljivo je da vatrogasna služba u Pelagićevu nije reagirala na poziv i osigurala hitnu intervenciju”, rekao je ministar Čordaš i dodao da će tražiti odgovornost lokalnih vlasti, kao i materijalnu pomoć za obnovu kuće koju su Šokčević već jednom obnavljali vlastitim sredstvima. Ministar je izrazio razočarenje i u vatrogasne službe iz Šamca i Gradačca, koje su se također oglušile o poziv i nisu pokazale solidarnost i humanost što bi trebalo da je njihova osnovna pokretačka ideja.

Ministar Čordaš najavio je da će Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo naći način da pomogne obitelji Šokčević. Voditelj Odsjeka ministarstva u Doboju Jovo Jović, posjetiće danas ovu obitelj i razgovarati s njima o načinu na koji bi se brzo i učinkovito sanirala pričinjena materijalna šteta.

Zbog nemara lokalnih vlasti samo pukom srećom izbjegnuta je veća tragedija, jer je u vrijeme požara u kući bio Ivan Šokčević sa suprugom i dvoje djece.” [Posavina.org]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*