Ministar Linić Hrvate poziva na štednju, a Novu godinu dočekao u Dubaiju!

Hrvatski ministar financija Slavko Linić Novu godinu dočekao je ni više, ni manje već u Dubaiju. Naime, Index.hr ima fotografije Linića koji je 28. prosinca 2012. godine ispred luksuznog hotela Burj Al Arab u Dubaiju u kojem jedno noćenje za dvije osobe košta između 13 i 15 tisuća kuna.

Zanimljiv godišnji odmor, ali i doček Nove od čovjeka koji nas već mjesecima poziva na štednju, a i nedavno nas je upozorio i na odricanja koja nas čekaju i u 2013. godini.

Ministarstvo financija potvrdilo je da je Linić na godišnjem odmoru, te da će se u srijedu vratiti na posao.

Sindikalac Vilim Ribić podržava njegov odmor.

“Eto u vrijeme kada kreće fiskalizacija on se odmara i samo tako dokazuje da nije, kako to tvrdi prorežimski tisak, Superman koji nikad ne spava, uvijek radi i nikada se ne odmara. Linić je čovjek od krvi i mesa i to nam je ovom prigodom lijepo dokazao”, rekao je Ribić za Index.hr i dodao da ministar ima i ‘finu’ plaću pa je valjda dovoljno zaradio i da se odmori.

“Nije problem što Linić radi dok je na odmoru, nego je problem što Linić radi kada radi. Ako pitate nas u sindikatu neka se odmara cijelu godinu samo da ne radi to što nama radi”, rekao je Ribić.

Predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa vijest o Liniću u Dubaiju neugodno je iznenadila.

“Ministar ima pravo na godišnji odmor u svom vlastitom aranžmanu, ali odlazak u ovo vrijeme i u tako luksuznu destinaciju svakako je kriva poruka. To je čovjek koji godinu dana provodi politiku štednje, poziva na štednju i rezanje troškova iako obično građani više ne mogu ni rezati jer novca nemaju. Ovim primjerom on dokazuje da on nije spreman vlastitu politiku primijeniti na sebi”, rekao je Sever i dodao kako je u svakom slučaju to neprimjereno.

“Isto kao što je bio neprimjeren odlazak premijera Zorana Milanovića na skijanje. Oni tako samo pokazuju narodu koliko su zapravo nedosljedni”, smatra Sever.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*