Ministar Ostojić podnio ostavku; IDS popodne odlučuje hoće li napustiti Kukuriku koaliciju

veljko-ostojic-w-271“Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju, stoji u izjavi ministra Veljka Ostojića koju prenosi Ministarstvo turizma. Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli”, izjavio je Veljko Ostojić, koji će se sutra u podne obratiti novinarima u Ministarstvu turizma.

Povezano:
Skandal: Ministar Ostojić sudjelovao u milijunskim malverzacijama sa zemljištem u Istri

Nakon razgovora s ministrom Ostojićem, predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je njegovu ostavku, priopćeno je iz Vlade. Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma, stoji u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama, predsjedništvo Istarskoga demokratskog sabora (IDS) trebalo bi na izvanrednoj sjednici, koja je za poslijepodne sazvana u Puli, raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.

Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije te da je njegova šogorica, navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila na ruke više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi i tako oštetila državni proračun.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da će predsjedništvo stranke poslijepodne odlučiti hoće li IDS ostati u vladajućoj koaliciji te da on ne želi ništa prejudicirati.

“Ne želim prejudicirati ničiju odluku, pa tako ni odluku predsjedništva stranke. Uostalom, treba još vidjeti hoće li IDS ostati u vladajućoj koaliciji ili izaći iz nje te, shodno tome, hoće li ponuditi novog kandidata za ministra turizma”, rekao je Hini Jakovčić.

Ostojić je prekjučer u Berlinu, gdje je bio na svjetskoj turističkoj burzi ITB, izjavio da ne razmišlja o ostavci.

Ponovio je da nije niti kupio niti prodao to zemljište pa ni novac od te prodaje ne pripada njemu. Novac su ulagali šogorica i supruga i novac je kod šogorice, kazao je Ostojić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*