Ministarstvo financija tužilo Milana Bandića zbog gradnje fontana

Ministarstvo gospodarstva tužilo je Grad Zagreb i njegova gradonačelnika Milana Bandića prekršajnom sudu u Zagrebu zbog nezakonite gradnje pothodnika i fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Tužba je podnesena 20. prosinca 2012. godine, a ako ministarstvo Ivana Vrdoljaka dobije taj spor, Gradu Zagrebu prijeti novčana kazna od 50.000 do milijun kuna, dok bi Bandić morao platiti od 10.000 do 100.000 kuna, piše Večernji list.

U Ministarstvu gospodarstva kažu da su tužbu zbog Bandićevih fontana podnijeli jer smatraju da je ugovor za njihovu gradnju nezakonito sklopljen bez provedenog postupka javne nabave. Ministarstvo gospodarstva je još prije Grad Zagreb prijavilo zbog fontana Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave od koje je traženo da poništi ugovor o gradnji pothodnika i fontana, vrijedan 18,4 milijuna kuna, a koji je Bandić sklopio s konzorcijem građevinara predvođenih tvrtkom Mešić.com.

Naime, glavni projekt za fontane i pothodnike izmijenjen je u svibnju 2012., dok je ugovor za njihovu gradnju sklopljen u ožujku. A izmjenama glavnog projekta promijenjeni su tehnički uvjeti iz natječajne dokumentacije pa u Ministarstvu tvrde da se zbog toga moralo provesti novo nadmetanje i sklopiti novi ugovor.

Uprava za javnu nabavu Ministarstva koje je tada vodio Radimir Čačić prvu je žalbu Komisiji zbog Bandićevih fontana podnijela potkraj kolovoza, a drugu za Vrdoljakova mandata lani u prosincu, piše Večernji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*