Mirela Holy: Čačić me je ščepao za ruku i prijetio mi

Bivša hrvatska ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holly potvrdila je danas novinarima medijske napise po kojima joj je prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić prijetio, ističući da za to ima i svjedoke.

Holy je novinarima u Hrvatskom saboru rekla da je točno što je njezin bivši pomoćnik Davor Škrlec ispričao, odnosno da je Čačić nasrnuo na nju u restoranu.

“Pa, ščepao me za ruku, da”, rekla je Holy, dodavši da su svjedoci tog slučaja dva ministra i jedna osoba iz vlade. Nitko od tih osoba nije joj stao u obranu, kazala je.

Holy je potvrdila i da je premijera Zorana Milanovića upozorila da se vrši pritisak na nju.

“Upozorila sam ga kada se povela priča da će smijeniti mog pomoćnika zato što je bio gost na jednoj tribini u vezi Plomina. Tada sam ga upozorila, da pretpostavljam da ga na to navodi gospodin Čačić i upozorila sam ga da je gospodin Čačić prijetio”, rekla je Holy.

Bivša ministrica okoliša, koja je ostavku na tu dužnost podnijela zbog e-maila predsjedniku uprave HŽ-a kojim je tražila zaštitu za stranačku kolegicu, danas je rekla kako je na odlasku s te dužnosti rekla kako bi pravila igre morala biti jednaka za sve.

Holy je to rekla novinarima, koje je zanimao njezin komentar situacije nastale oko mailova kojima je šefica kabineta prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića navodno tražila da se na mjesto zamjenika direktora Fonda za okoliš postavi nekvalificiranog Josipa Jambrača iz HNS-a.

“Kad sam odlazila, rekla sam da mislim da bi doista pravila igre trebala biti jednaka za sve”, rekla je.

Upitana kako tumači činjenicu da za poprilično isti postupak postoje različita mjerila, Holy je rekla da ne može biti objektivna u ovoj priči pa ne misli da bi bilo korektno da to komentira..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*