Miroslav Kutle u Sarajevu pokreće proizvodnju zdrave hrane

Kontroverzni hrvatski poduzetnik Miroslav Kutle, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem skriva u Bosni i Hercegovini, osnovao je novu tvrtku sa sjedištem u Sarajevu, a ona bi se trebala baviti proizvodnjom zdrave hrane, potvrdio je Kutlin bosanskohercegovački odvjetnik Damir Alagić.

“Tvrtka će uskoro početi raditi punim kapacitetom”, kazao je Alagić kako ga u petak citira “Dnevni avaz”. Alagić je dodao kako je Kutle izabrao Sarajevo “za svoj glavni grad”.

U registru Kutline tvrtke pod nazivom “Megagreen”, čije je sjedište u Zagrebačkoj ulici, stoji kako je ona, među ostalim, ovlaštena i za vanjsku trgovinu, a njen je početni kapital dvije tisuće konveribilnih maraka (tisuću eura), što je standardna odredba po bosanskohercegovačkim zakonima.

Kutle je u Hrvatskoj u rujnu 2010. godine pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog afere “Gradski podrum”. Izdržavanje kazne je izbjegao pobjegavši u BiH.

Kutle, koji ima i hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, u BiH se preselio neposredno prije nego što je zagrebački Županijski sud potvrdio osuđujuću presudu protiv njega, a temeljem ugovora o ustupanju izdržavanja kazne zatvora presuda je prije nekoliko mjeseci iz Hrvatske upućena u BiH, no ni to nije prošlo bez komplikacija.

Zbog još neuigrane procedure o ustupanju tih kazni, slanje presude u BiH trajalo je neobično dugo. Sucu izvršenja koji je trebao poslati presudu nije bila poznata Kutlina adresa u BiH, dok je ona međutim bila poznata zagrebačkome Općinskom sudu. Sudac izvršenja smatrao je da je sud mora proslijediti njemu, dok je sud smatrao da sudac izvršenja presudu mora sam zatražiti. Tako je u jednome trenutku došlo do pravnoga vakuuma koji je potaknuo spekulacije da nije riječ o slučajnom “zastoju”, nego o sabotaži. No, ubrzo je sve vrlo jednostavno riješeno i presuda je u ožujku ove godine poslana u BiH.

No, godinu dana nakon što je protiv njega u RH donesena pravomoćna presuda, zbog svega ranije navedenoga, Kutle još nije pozvan pred suca.

1 Comment

  1. Bravo Kutle, pa zar i ti ne moraš jesti i raditi nakon deset-dvanaest godina progona. Interesantno da nikad u medijima nije nakon svega nitko ni napisao, bar pod pretpostavkom, da si ti možda POŠTEN I RADIŠAN ČOVJEK KOJI JE SVOJEVREMENO SAČUVAO SOCIJALNI MIR, UPOŠLJAVAO TOLIKE LJUDE TADA KAD JE BILO NAJPOTREBNIJE KAD JE HUKTAO RAT. Jeli itko razmišljao na taj način?????????? Drži se i misli onako kako je nažalost u ovoj Lijepoj našoj – nisi ti jedini koji je prognan iz svog doma od svoje obitelji, ima nas svaki dan sve više nažalost, a tako je uvijek bilo, pravi HRVATI su bili ili u zatvoru ili u dijaspori ili ubijeni. NEKA TE BOG ČUVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*