Mirsad Kebo potvrdio: Istupio je iz SDA, ali ne želi davati nikakve izjave

mirsad-keboPotpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo istupio je na vlastiti zahtjev iz članstva Stranke demokratske akcije (SDA) i do daljnjeg neće davati izjave niti komentirati razloge tog čina, priopćeno je iz njegovog kabineta.

Dalje se kaže da se Kebo “ograđuje od jučerašnje izjave generalnog sekretara SDA datoj agenciji FENA”, a koji je, kako se navodi u priopćenju, bio upoznat s detaljima i radnjama poduzetim od strane potpredsjednika Kebe prilikom donošenja ove teške odluke.

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izražava veliko poštovanje članstvu Stranke demokratske akcije i duboko žali što je morao donijeti ovako mučnu odluku, kaže se u priopćenju.

“Kao što je u svim svojim dosadašnjim javnim istupima čuvao ugled svakog pojedinca, institucije, političke stranke i naroda, potpredsjednik Kebo očekuje da će njegov čin biti shvaćen kao demokratsko i ljudsko pravo. Od danas potpredsjednik Kebo i njegov Kabinet djelovat će izvanstranački i kao do sada, u skladu sa Ustavom, Zakonom i interesom svih građana i naroda Federacije i Bosne i Hercegovine”, kaže se na kraju priopćenja koje prenosi Služba za odnose s javnošću potpredsjednika Federacije BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*