Mladen Markač uspješno operiran u nizozemskoj bolnici

Hrvatski general Mladen Markač, koji je u Haagu osuđen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovaskularnom odjelu Sveučilišne klinike u Leidenu u Nizozemskoj i trenutačno se oporavlja u bolnici u zatvoru Scheveningen, objavilo je odvjetničko društvo Mikuličić-Loncarić-Bahun-Topić.

Prema priopćenju, Markaču je u operaciji na otvorenom srcu izvedena opsežna rekonstrukcija krvnih žila i ugrađeno nekoliko premosnica. Operacija je bila zahtjevna, posebno s obzirom na teško opće Markačevo zdravstveno stanje, navodi se u priopćenju njegova braniteljskog tima.

Nizozemski liječnici smatraju da je operativni zahvat uspješno proveden, bez komplikacija i neželjenih pojava, pa je Markač nakon izvjesnog vremena prebačen u bolnicu u zatvorskom kompleksu Scheveningen u Den Haagu.

Odvjetnički tim poduzima mjere da se sudsko vijeće detaljno upozna sa zdravstvenim stanjem branjenika te je podnio zahtjev za dostavu kompletne medicinske dokumentacije te protokola operativnog zahvata, stoji u priopćenju Markačevih odvjetnika.

Dodaju kako general Markač zahvaljuje nizozemskim i hrvatskim liječnicima koji su savjetima i mišljenjem pridonijeli uspješnoj intervenciji, službenicima hrvatskog veleposlanstva u Den Haagu, predstavniku katoličke župe iz Rotterdama na brizi o njegovu fizičkom i duhovnom zdravlju te brojnim prijateljima čija je potpora uvijek bila nesebična i poticajna, navodi se u priopćenju Markačevih odvjetnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*