Mladež HDZ-a BiH odbacila inicijativu Valentina Inzka

Mladež HDZ-a BiH uputila je visokom predstavniku Valentinu Inzku otvoreno pismo kojim mu zahvaljuju na pozivu za sudjelovanje u mreži ”Generacije BiH za Europu” te navode kako ne mogu i ne žele nazočiti tom okupljanju. U pismu stoji: “Poštovani Visoki predstavniče,Ovim putem Vam se zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanje u mreži ‘Generacije BiH za Europu’, ali isto tako Vas obavještavamo kako ne možemo i ne želimo prisustvovati ovom, kako kažete, okupljanju nove generacije vodećih mladih ljudi.

Prije svega Visoki predstavniče, želimo naglasiti kako pozdravljamo sve slične inicijative, ali izražavamo sumnju u Vašu kompetenciju, iskrenost i dobre namjere. S obzirom na nedosljednost Vaših poruka od proteklih Općih izbora (listopad,2010.) do danas, posebno po pitanju implementacije izbornih rezultata te političke situacije uopće, naše sudjelovanje na ovom okupljanju bi značilo okretanje leđa hrvatskom narodu i njegovoj političkoj volji.

Ono što nas brine jeste veliki stupanj kontradiktornosti u Vašim izjavama, koje ponajprije negativno utječu na hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dodatno ugrožavaju i ovako nepovoljan položaj Hrvata. Posljednjih dana smo svjedoci Vaše neodlučne politike i demantiranja vlastitih izjava, prije svega mislimo na Vaše demantiranje izjave o ukidanju suspenzije mišljenja Središnjeg izbornog povjerenstva, čime izravno pridonosite nepovjerenju u državne institucije Bosne i Hercegovine.

Još jednom napominjemo kako ne želimo prisustvovati ovom okupljanu, i time okrenuti leđa svom narodu. Žalosti nas činjenica što institucije Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, koje bi trebale pomoći Bosni i Hercegovini na putu ka EU rade upravo suprotno i ostaju slijepe na kršenje demokratskih postulata na kojima počiva EU. Vjerovali smo kako institucija OHR-a i Vi osobno predstavljaju demokratska načela i način odlučivanja, no Vaši postupci su izraz sile nad političkom voljom i institucijama Bosne i Hercegovine.

Projekt ‘Generacija BiH za Europu’ vidimo kao kvalitetan način davanja smjernica mladima, ali nažalost mislimo da to nije moguće pod Vašim sponzorstvom Visoki predstavniče. Pojedini Vaši postupci su samo loša poruka koju šaljete mladim ljudima Bosne i Hercegovine, samim tim i mladima koje imate namjeru okupiti, i kao takva dovodi u pitanje budućnost tih mladih ljudi uopće.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*