Mladi hrvatski informatičari drugi u svijetu

Hrvatska informatička reprezentacija osvojila je tri zlata i jednu broncu na informatičkoj olimpijadi u Tajlandu, čime su ekipno osvojili drugo mjesto u svijetu.

Zlatne medalje osvojili su Ivica Kičić (V. gimnazija, Zagreb), Gustav Matula (XV. gimnazija, Zagreb) i Ivan Katanić (Gimnazija, Požega), a brončanu Matija Milišić (XV. gimnazija, Zagreb).

Tim su vodili Krešimir Malnar i Davor Prugovečki.

Natjecanje se sastojalo od šest do osam problemskih zadataka u Pascalu, te jezicima C i C++ pod operativnim sustavom Linux.

Od 1993. do danas hrvatski informatičari osvojili su 122 medalje na međunarodnim informatičkim olimpijadama.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je hrvatskoj reprezentaciji mladih informatičara čestitku povodom osvajanja triju zlatnih i jedne brončane medalje na 23. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Pattayi na Tajlandu.

– Dragi Ivica Kičić, Ivan Katanić, Gustav Matula i Matija Milišić, iskreno me obradovala vijest da ste upravo vi prvi u Europi, a drugi na svijetu među mladim informatičarima. Svojim znanjem i darovitošću pružate neizmjerno vrijedan primjer mladim naraštajima. Čestitke upućujem i vašim voditeljima Krešimiru Malnaru i Davoru Prugovečkom, stoji u čestitki koju je predsjednik Sabora uputio mladim informatičarima u ime svih zastupnica i zastupnika i u svoje ime.

Osim ovog izvrsnog uspjeha, vrijedi spomenuti i kako je hrvatska matematička ekipa prije nekoliko dana ostvarila dobar uspjeh u Amsterdamu u kojem su osvojili jednu srebrnu i pet brončanih medalja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*