Mnogi su očekivali iPhone 5, Apple predstavio iPhone 4S

Apple je u utorak navečer u svom središtu u Cupertinu, Kalifornija predstavio dugoočekivanog nasljednika iPhonea 4. Novi model pod oznakom iPhone 4S zasada će biti dostupan samo američkim pretplatnicima.

Novi iPhone 4S je iste veličine kao i prethodna verzija. Dolazi u dvije boje – crnoj i bijeloj. Cijene novog modela kreću se od 199 dolara za 16GB, 299 dolara za 32GB i 399 dolara za 64GB. Zasad će biti dostupan pretplatnicima američke telekomunikacijske mreže Sprint (Šteta, T-Mobile može samo žaliti). Predbilježbe će se primati od 7. listopada, a prve isporuke očekuju se od 14. listopada.

Povijest se opet ponovila kao i s modelima iPhonea 3G i 3GS. Premda su mnogi očekivali iPhone 5, Apple je u Town Hallu u Cupertinu u Kaliforniji gdje je prije deset godina predstavljen iPod, predstavio iPhone 4S.

Premda je novi 4S jednake veličine kao i prethodni model 4G, iznutra je znatno izmijenjen i poboljšan. Kao što se moglo i očekivati, novi model ima retina zaslon, a tu je također superbrzi A5 procesor.

“Iako su naši konkurenti snažno pokušavali kopirati iPhone, nisu u tome uspjeli”, rekao je Phil Schiller iz Applea. [net.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*