Monasi se čupali za brade

monasi-tucnjKaluđeri iz manastira Crna reka na Kosovu koji podržavaju smijenjenog vladiku raško-prizrenskog Artemija i monasi koji podržavaju odluku Sinoda Srspke pravoslavne crkve nesporazume su u nedjelju pokušali »riješiti« tučnjavom. Kako prenose srbijanski mediji, na kapiji manastira Gračanica ovi skloni odluci Sinoda fizički su napali Artemijeve pristaše. Do okršaja je došlo kada je grupa predvođena crnorečkim kaluđerima pokušala na silu ući u manastir kako bi, kako su rekli, zaštitili vladiku Artemija. U masovnoj tučnjavi nije bilo (ozbiljnije) ozlijeđenih povrijeđenih, a veći sukob spriječili su vojnici KFOR-a, piše beogradski Press, koji podsjeća da je .
Sinod SPC je prije dva dana zbog sumnjivog poslovanja smijenio vladiku Artemija i na njegovo mjesto kao administratora postavio umirovljenog vladiku zahumsko-hercegovačkog Atanasija Jevtića.
Do fizičkog okršaja dviju skupina monaha došlo je neposredno poslije liturgije, a Press prenosi izjavu jednog očevidaca koji je rekao da se nije znalo gdje tko koga udara i da su se monasi međusobno čak vukli za brade!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*