Moore: Raspad BiH nije opcija, dva HDZ-a su ispustila svoju šansu

S našeg stanovišta, nema nikakve sumnje da je Vlada FBiH legalna i legitimna i moram reći da me iznenađuje da ljudi nekih sedam-osam mjeseci nakon njezinog formiranja još to dovode u pitanje. Mislim da je šteta što dva HDZ-a nisu iskoristila priliku u ožujku da i oni budu dio koalicije koja će formirati Vladu. Da Vlada nije formirana, bilo je sasvim jasno da bi to dovelo do financijskog, a možda i ustavnog kaosa. I onda bi opet cijenu plaćali umirovljenici i druge ugrožene kategorije pučanstva – rekao je zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderick Moore u intervjuu za “Dnevni avaz”.

Komentirajući izjavu predsjednika RS Milorada Dodika koji je na okruglom stolu na washingtonskom univerzitetu “John Hopkins” izjavio je da je “raspad države jedno od rješenja za krizu u BiH”, Moore je rekao:

– Bila bi velika greška da bilo ko u BiH potcjenjuje odlučnost međunarodne zajednice da ova država opstane i da bude uspješna. Ne mislimo da je to što je Dodik rekao kredibilna alternativa.

1 Comment

  1. Dodik nebi bio Dosik da ne lupeta.” Sto je babi milo to joj se i snilo” Oj foteljo moja draga nedam tebe ni za kakva blaga”Mile, mile ko te nezna, cast izuzecima, koji su te prokuzili, tebe i tebi slicne,ostali su kao u Slobino vrijeme, pa svi u glas “Slobo,slobodo”,i ako dobro znamo kako je zavrsio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*