Mostar, Dubrovnik i Kotor žele zajedničke Mediteranske igre

Gradonačelnici Dubrovnika, Mostara i Kotora potpisali su u utorak u Mostaru Deklaraciju o zajedničkoj prijavi za organiziranje XIX. Mediteranskih igara koje se trebaju održati 2021. godine. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je da podržava zbližavanje gradova iz triju država u oblasti sporta. “Mediteranske igre su mjesto sastanka različitih kultura, vjera, nacija, nešto što ova tri UNESCO-ova grada koja su prepoznata i po kulturi dobrim dijelom utjelovljuju”, rekao je Vlahušić nakon potpisivanja deklaracije.
Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je ocijenio da potpisivanje deklaracije vodi jačanju međusobnih veza i regionalnog razvoja. “Možemo u sljedećem razdoblju kroz naš zajednički rad postići bolju regionalnu suradnju i sve elemente boljeg življenja, europske norme, ali prije svega ljudske norme”, istaknuo je Bešlić.
Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović ovom je prilikom kazala da granice više ne postoje, te da Europa teži regionalnom povezivanju, naročito kroz sportske igre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*