Mostarka Mia Hasanagić je najljepša studentica svijeta

Mia Hasanagić, 20-godišnja Mostarka, najljepša je studentica svijeta. Naime, još u prosincu 2012. godine u Južnoj Koreji održan je 25. izbor World Miss University. Mia, kao predstavnica Danske, odnijela je titulu najljepše između 44 natjecateljice iz svih dijelova svijeta.

Ova prelijepa 20-godišnjakinja podrijetlom je iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Mostara. Njezini roditelji, dok je ona još bila beba, napustili su ratom razorenu domovinu i otišli živjeti u Dansku.

Mia je danas uspješna studentica strojarstva, ali i najljepša studentica svijeta. “Iskustvo u Južnoj Koreji je najbolje iskustvo do sada. Biti daleko 14 dana i učiniti sve što je toliko različito od mog svakodnevnog života bilo je fantastično.

Ali osjećaj kada odlaziš sa scene s krunom i pred tolikom publikom je neopisiv. Bilo je sjajno! – napisala je Mia na svome Facebook profilu nakon pobjede.

Izbor za World Miss University je osnovan 1986. godine u suradnji s Ujedinjenim narodima, obilježavajući Međunarodnu godinu mira. Do danas je održano 25 natjecanja za World Miss University, a sve s ciljem promicanja svjetskog mira i ujedinjenja. [Dnevni list]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*