Muamer Topalović, ubojica hrvatskih povratnika iz Kostajnice, pokušao pobjeći iz zatvora

Pomahnitali ubojica Muamer Topalović, koji je Badnju večer 2002. godine ubio tri člana hrvatske povratničke obitelji Anđelić, u mjestu Kostajnica kod Konjica, na području sjeverene Hercegovine – pokušao je pobjeći iz kaznionice u Zenici, gdje izdržava 35-godišnju zatvorsku kaznu.

Naime, kako je izjavio zamjenik ravnatelja spomenutog zatvora Josip Pojavnik, pripadnici policijskih agencija Federacije BiH spriječili su bijeg skupine zatvorenika iz Kazneno-popravnog zavoda u Zenici i razoružali ih.

Incident se dogodio u četvrtak 28. listopada, kada su u bijegu se spriječena trojica zatvorenika – ubojica obitelji Anđelić vehabija Muamer Topalović, pedofil Edhem Meškić i vođa prve presuđene zločinačke organizacije u BiH Ferid Okić.

Kako piše Glas Srpske, pozivajući se na izvore bliske policiji, s njima su bili i zatvorenici braća Hasib i Selmir Bešić, te Tahir Čokić.

– Redovnim operativnim radnjama otkrili smo taj plan. Trebala nam je pomoć policije, jer mi nismo imali potrebne tehničke opreme. Bijeg smo spriječili na osnovu naših sigurnosnih procjena. Kad je riječ o eksplozivu i naoružanju, nešto je pronađeno i još je na ispitivanju, rekao je Pojavnik.

Vehabija Topalović služi zatvorsku kaznu od 35 godina u Zenici zbog ubojstva tri člana obitelji Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Zločin je počinio na Božić 2002. godine.

Meškić je osuđen na 18 godina zatvora za silovanje maloljetne djevojčice s čijom majkom je živio. Postao je jedan od vođa vehabijskog pokreta u zatvoru u Zenici koji broji više od 200 članova.

Okić u zeničkom zatvoru izdržava kaznu zatvora od 26 godina koju mu je 2007. godine izreklo Prizivno vijeće Suda BiH zbog organiziranja prve zločinačke organizacije u BiH u okviru koje je počinio niz najtežih kaznenih djela.

Podsjetimo, Topalović je nedavno, u pismu preživjelim članovima obitelji Anđelić, ponudio tzv. krvarinu, u zamjenu za slobodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*