Muftija Hasanović: Hrvatska ima najbolje riješeno muslimansko pitanje u Europi

Službu hrvatskog muftije danas je i službeno preuzeo Aziz Hasanović koji je zamijenio Ševka Omerbašića.

Tom prilikom Hasanović je istaknuo da je položaj muslimanskih vjernika u Hrvatskoj vrlo dobar. “Ulaskom RH u Europsku uniju Hrvatska kao svoju vrijednost unosi najbolje rješeno muslimansko pitanje u Europi. To nudimo kao model rješavanja muslimanskih manjina u svijetu, ali isto tako i kršćanskih manjina u svijetu”, rekao je Hasanović.

Njegov prethodnik na toj funkciji, Šefko Omerbašić, osvrnuo se na aktualna događanja vezana uz protumuslimanski film koji se nedavno osvanuo na internetu te na reakciju muslimanskog svijeta.

“Svjesni smo da naša uzvišena vjera islam u Europi neprestano trpi uvrede i omalovažavanja kojih smo i ovih dana svjedoci, ali na njih možemo uzvratiti samo boljim i vrijednijim, baš kako nas Kuran uči”, poručio je Omerbašić.

Mustafa Cerić, veliki muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, također je prisustvovao događaju. “Uvijek se sjećaj odakle si, tko si i uvijek zapamti da položaj ne čini čovjeka velikim, već čovjek može položaj učiniti velikim svojim napornim radom”, poručio je Cerić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*