MUP Srbije dobio dojavu o pripremi atentata na Tadića, Dačića i patrijarha Irineja

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova Srbije dobilo je dojavu o pripremi atentata na predsjednika Srbije Borisa Tadića, patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, ministra unutarnjih poslova Ivicu Dačića i direktora policije Milorada Veljovića.

Beogradski dnevni list Blic saznaje da je dužnosnik MUP-a u petak dobio SMS u kojem se navodi da će za razliku od planiranog atentata u banjolučkoj sportskoj dvorani “Borik”, novi atentat biti manje spektakularan.

Izvor iz MUP-a rekao je za ovaj list da je poruka upozoravajuća, a ne prijeteća i da je stigla iz mreže jednog od domaćih operatera, te da je shvaćena veoma ozbiljno i da je dio već pokrenute istrage o “Boriku”, gdje je uoči proslave dana Republike Srpske pronađen eksploziv i oružje.

“Poruku je uputio netko tko je upućen u događanja u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata”, naveo je izvor i dodao da je informacija primljena veoma ozbiljno i da je policija pojačala mjere opreza.

Blic podsjeća da je Željko Milovanović, bivši pripadnik “Crvenih beretki”, zvani “Sjeverni vjetar”, 2006. godine dovođen u vezu sa pripremama atentata na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Dvije godine kasnije Milovanović je uhićen zbog umiješanosti u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*