Muslimani traže izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji

Austrijski muslimani pokrenuli su inicijativu za gradnju crkve u Saudijskoj Arabiji, zemlji u kojoj je prakticiranje kršćanstva zabranjeno

“Poput islama u Europi i kršćanstvo mora dobiti vjerska prava u Saudijskoj Arabiji”, navodi se u pismu udruge “Inicijativa liberalnih muslimana Austrije” (ILMOe) veleposlaniku Saudijske Arabije u Beču Mohamedu al-Salloumu.

Predsjednik ILMOe-a Amer al-Bayati zatražio je od veleposlanika da ga primi na razgovor, kako bi mu predočio ideje za ostvarenje projekta gradnje crkve.

Činjenica da je javno ispovijedanje kršćanske vjere u Saudijskoj Arabiji zabranjeno i povezano s opasnostima, predstavlja “eklatantnu povredu načela vjerske slobode”, napisao je Al-Bayati. On smatra da je nepostojanje slobode vjeroispovijedi za kršćane u Saudijskoj Arabiji teško prihvatljivo, upravo zbog činjenice da ta zemlja snažno podupire gradnju džamija u Europi, financijski i organizacijski.

Udruga je proljetos najavila zahtjev za gradnju crkve u Saudijskoj Arabiji, nakon što je veliki muftija u toj zemlji pozvao na rušenje svih kršćanskih crkava na Arapskome poluotoku. ILMOe je osudio taj poziv i naglasio da islam ne zabranjuje gradnju crkava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*