MVPEI upozorio Hrvate da ne putuju u Siriju

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) dosad nije primilo nikakav zahtjev za pomoć u evakuaciji hrvatskih državljana iz Sirije a preporuča da se ne putuje u tu zemlju u kojoj traju sukobi vladinih snaga i prodemokratskih prosvjednika, doznaje se u ponedjeljak u MVPEI-u, prenosi Hina.

U sjedištu ministarstva na zagrebačkom Na Zrinjevcu ističu da hrvatske tvrtke koje imaju radnike u Siriji same procjenjuju hoće li ih radi sigurnosti prebaciti u Hrvatsku, pri čemu MVPEI može pomoći preko počasnog konzulata u Damasku. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, u Siriji posluju tri hrvatske tvrtke – Crosco, INA i STS.

Ministarstvo i dalje, u skladu s preporukom od 9. lipnja, savjetuje hrvatskim državljanima da odgode sva putovanja u Siriju koja nisu nužna.

Stotinjak je osoba poginulo, a deseci su ranjeni u velikoj ofenzivi vojske na Hamu, pobunjenički grad u središnjem dijelu Sirije, čime je nedjelja postala jedan od najkrvavijih dana od početka pobune sredinom ožujka. Sirijska vojska poduzela je ofenzivu na još nekoliko gradova pa je broj mrtvih veći od 120.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*