Na Festivalu “Kao nekad pred Božić” brojni izvođači iz BiH i zemalja regije

Dvanaesti Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić 2011” ove će godine biti održan 7. 12. u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu, a nastupit će brojni izvođači iz BiH i zemalja regije. Ravnatelj i autor Festivala Marijo Pejić kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da je Festival već postao tradicionalan u Sarajevu, kao izuzetno značajna manifestacija za očuvanje i njegovanje multikulturalnosti i multinacionalnosti ovog grada:

– Program će predstaviti brojne božićne običaje, narodne igre i pjesme iz svih dijelova BiH, ali i regije. Cilj Festivala je predstaviti Božić ne samo kao vjerski, već i kao građanski i državni blagdan, odnosno njegov kulturološki aspekt.

Visoki pokrovitelj Festivala je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, a snimka koncerta će na Badnji dan, uoči Polnoćke, biti emitirana na BHT-u.

Ove godine na Festivalu učestvuju: Meri Cetinić, Ivo Pattiera, Matko Jelavić, Miro Ungar, Rajko Dujmić, Željko Krušlin-Kruška (grupa «Latino»), Šima Jovanovac, Savez amaterskih kazališta Slavonije i Baranje, HKUD «Husino», Zbor «Prijatelji Katoličkog Školskog Centra Sveti Franjo»-Tuzla, Klapa «Narenta»-Mostar, Tamburaški orkestar Župe Uzašaća Gospodinova-Novi Travnik, Leona Sušić, Ivana Tomić, Dječja baletna skupina «Libertas»-Sarajevo, Jakša Jurjević, Dragan Gagi Danilović, Pero Križanović, ženska klapa «Neviste»-Imotski, Romeo Nikolić, tamburaška skupina «Kristali»-Županja, Dječja tamburaška skupina «Begović family»-Županja, «Hercegovački bećari», Lora i Doria Jelić, Vesna Kartuš, M-G-M Bend-Osijek, Subotički tamburaški kvartet, Udruženje umjetnika «Bellarte»-Sarajevo, Grupa «Stijene», Turistička zajednica Grada Županje i drugi. (HR)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*