Na konferenciji u Münchenu dogovarano rušenje Miloada Dodika?

Na jednoj međunarodnoj konferenciji u München razgovaralo se o potpunom slamanju Republike Srpske i neutraliziranju njenog predsjednika Milorada Dodika, piše Blic, ističući da je svaka nevladina organizacija uključena u taj projekt dobila je zadatak što treba raditi i izvještaje o tome dostavlja u Budimpeštu.

Među sudionicima konferencije bili su savjetnici za nacionalnu sigurnost zemalja EU-a i direktori obavještajnih agencija.

Procjena kreatora slamanja RS je da će ona najlakše biti urušena kada se sa pozicije ukloni Dodik koji je, prema njihovom mišljenju, personifikacija državnosti i snage Republike Srpske.

Prema saznanjima Blica, scenaristi su angažirali i neke domaće političare, pa čak i bliske Dodikove suradnike, ali nije poznato pod kojim uvjetima su pristali na suradnju.

Svi moraju izvještaje redovno podnositi centrali u Budimpešti, ističe Blic, te naglašava da je narednih dana potrebno obratiti pažnju na izvještaje nekih nevladinih organizacija o radu institucija Republike Srpske.

Pozivajući se na svoje izvore, Blic piše da su Zagreb, Beograd i zemlje zapadne potpuno suglasni da Dodikovo liderstvo treba što prije ograničiti, a Republiku Srpsku što više destabilizirati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*