Na Noć vještica u urni mu se vratila umrla supruga

Istragom porijekla tamno sive urne koja je na samu Noć vještica isplivala iz mora u podvelebitskom mjestu Rtina, otkrivena je pozadina nevjerojatne životne priče umirovljenog kemijskog tehničara iz Njemačke Franka Ernsta Schneidera (71), piše Jutarnji.

Stari Nijemac je prije tri godine tamno sivu urnu s posmrtnim ostacima svoje supruge Monike bacio s Paškog mosta . Međutim 1. studenog, skupina djece iz Rtine tu je urnu pronašla na plaži ispod njegove kuće u kojoj živi zadnjih četiri godine.

– O moj Bože – briznuo je u plač Frank i uhvatio se za glavu gledajući sjetno prema obali koja mu je donijela suprugu natrag.

Prvo što sam pomislio bilo je da ne želi više biti u moru. Mi smo se puno voljeli i bio sam ljut što sam ostao sam. Njezinu urnu držao sam u našoj kući, ali mještani su mi savjetovali da je bacim u more jer su smatrali da treba tako postupiti. Vezao sam je za kamenje i bacio sa mosta prije tri godine, kaže Frank koji još uvijek ne može doći sebi od svega što se dogodilo.

U braku sa pokojnom suprugom, bankarskom službenicom bio je punih 25 godina, a kroz to vrijeme puno su putovali i plovili morem koje je Monika posebno voljela. To joj je i bila posljednja želja, da se njezini ostaci pohrane u moru.

– Kada su me zvali iz policije nije mi bilo jasno što se dogodilo. Urnu mi nisu dali, ali sam je po opisu prepoznao jer sam u njoj ostavio pismo, dva prstena i lančić sa privjeskom. U pismu sam opisao svoju ljubav prema supruzi želeći da moje riječi uvijek budu s njom – rekao nam je potreseni 71-godišnjak koji nije mogao zaustaviti suze.

To što mu se supruga “vratila” nakon tri godine uplašilo ga je, ali i potaklo na razmišljanje o iznenađenjima koje život može prirediti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*