Načelnik općine Kreševo Mato Barišić isključen iz HDZ BiH

Općinski odbor HDZ Kreševo donio je odluku o isključenju aktualnog općinskog načelnika Mate Barišića iz spomenute stranke, a o razlozima za taj potez javnosti se obratio priopćenjem.

Portal Kresevo.ba pokušali je kontaktirati i Matu Barišića, no nije uspio dobiti njegovo očitovanje.

Barišić je, inače, već prijavio kao neovisni kandidat za načelnika Općine Kreševo za izbore koji će biti održani 7.X. ove godine.

Evo što stoji u priopćenju Općinskog odbora HDZ, koje je potpisao predsjednik Odbora Radoje Vidović:

Obavještavamo članove, simpatizere i sve građane općine Kreševo da je OO HDZ-a Kreševo, u skladu sa Statutom HDZ-a BiH čl. 42. i čl. 44., zbog kontinuiranog kršenja stranačke politike, narušavanja ugleda i interesa Stranke, nepoštivanja odluka Općinskog vijeća i ultimativnog zahtjeva da bude kandidat Stranke za načelnika Općine Kreševo na predstojećim lokalnim izborima, isključio iz članstva načelnika Općine Kreševo Matu Barišića.

Općinski odbor smatra kako u demokratskoj stranci nitko nema pravo osporavati drugim članovima stranke da se kandidiraju za odgovorne dužnosti. Odluku o kandidatu koji će najbolje štiti interese općine Kreševo, OO HDZ-a Kreševo i svih građana općine Kreševo, donijet će članovi Odbora u demokratskoj proceduri glasovanja, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.

Shodno navedenom, a imajući u vidu da ja gospodin Mato Barišić mandat načelnika Općine Kreševo osvojio kao kandidat OO HDZ-a Kreševo, pozivamo ga da, poštujući uobičajenu praksu u demokratskom svijetu, podnese ostavku na mjesto načelnika Općine Kreševo. [Kresevo.ba]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*