Najavljena nova knjiga koja dokazuje da vrh Kleka pripada Hrvatskoj

Nenad Vekarić, Stjepan Ćosić i Niko Kapetanić najavili su danas novu knjigu o hrvatskoj granici na Kleku s novim dokazima da su otočići Veliki i Mali školj i vrh poluotoka Kleka hrvatski teritorij.

Na sastanku s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem rekli su kako su prikupili dodatne dokaze da su otočići Veliki i Mali školj i vrh poluotoka Kleka hrvatski teritorij te kako o tome namjeravaju u novoj knjizi objasniti sve argumente.

Sudionici današnjeg sastanka jedinstveni su u stajalištu da svi prikupljeni dokazi govore o tome da je riječ o hrvatskom teritoriju. Istaknuli su kako nikako ne treba ratificirati ugovor o granici s BiH u Hrvatskome saboru, nego ga treba revidirati. U protivnome, istaknuto je, ratifikacija bi značila odricanje od hrvatskog teritorija u korist druge države.

Monografija “Hrvatska granica na Kleku” četvorice autora – Stjepana Ćosića, Nike Kapetanića, Nenada Vekarića te pokojnog Pere Ljubića objavljena je 1999. u izdanju Dubrovačko-neretvanske županije.

U knjizi autori tvrde da je Ponta Kleka presedan u svjetskim razmjerima, slučaj katastarskog nereda i nesklada s političko-teritorijalnim statusom koji nije sporan.

Dokazujući tu tvrdnju, autori u knjizi izlažu sljedništvo vrha poluotoka Kleka od Mletačke Republike do Republike Hrvatske. Kad je riječ o Velikome i Malom školju, od 1333. do danas oni slijede zakoniti političko-teritorijalni kontinuitet pripadajući Dubrovačkoj Republici i svim njezinim zakonitim sljednicima do Republike Hrvatske, ističu autori u toj knjizi.

1 Comment

  1. Ne shvatljivo je da politicki predstavnici Republike Hrvatske a i Hrvati Bosne i Hercegovine neznaju da su cijela Bosna i Hercegovina, prije turske okupacije tih hrvatskih zemalja, bile hrvatske zemlje i dio Hrvatske.
    Hrvatskome se narodu otima njihova zemlja, a najveci izdajica hrvatskog naroda, zlocinac Josip Broz Tito prodao je hrvatske zemlje Biosnu i Hercegovinu, u Jajcu 1943. godine, srpskim politicarima kako bih ti cetnici u partizanskim uniformana podrzali Tita da bude izabran za predsjednika te nesretne tvorevina, Jugoslavije, oja je u stvari bila velika Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*