Nakon godinu dana Sanader na suđenje ponovo stiže iz zatvora

Ivo Sanader je na suđenje u slučaju Fimi media pred Županijski sud u Zagrebu doveden iz zatvora u Remetincu, prvi put nakon gotovo godine dana na slobodi.

Svjedočila je Marcela Gracin, koja je radila u HDZ-u od 2006. do 2008., nakon čega je prešla u MVPEI. Rekla je da je i nakon toga radila za HDZ na organiziranju skupova i neke druge poslove, ali nije imala ugovor. Mjesečno je za to dobivala 1 500 kn, koje je dobivala nakon što bi se u tajništvi stranke potpisala na ‘neki papir’. Rekla je da ju je Bianca Matković zvala da radi u HDZ-u.

Marija Cik, koja je u HDZ-u radila od 2005. do 2007., kazala je da je dobivala od dvije do tri tisuće kuna. Novac joj je na ruke isplaćivala Branka Pavošević, a Cik se potpisivala na isplatnice.

Sanaderu se promijenio tretman u sudnici. Osim što je pred sudsko vijeće doveden svezan, u velikoj vijećnici sjedi između dva pravosudna policajca, a ne kao dosad uz suoptuženika u slučaju Fimi media i nekadašnjeg glasnogovornika Ratka Mačeka. Njih dvojica jedini u tom slučaju, uz HDZ kao prvu optuženu stranku, nisu priznala da su iz državnih institucija i tvrtki nezakonito izvukli 70-ak milijuna kuna. Korupciju su, međutim, priznali bivši stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević i vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*