Nakon gostovanja u “Nedjeljom u 2” Sanaderu znatno porasla popularnost

Prema istraživanju javnog mijenja koje je za HTV provela agencija Promocija plus, na uzorku od 1.100 građana telefonski ispitanih početkom ovog tjedna, najveću podršku među hrvatskim strankama uživa SDP (26,7 posto), HDZ je i dalje druga najveća hrvatska stranka sa 19,5 posto, laburisti čvrsto drže treće mjesto sa 9,5 posto, dok HNS uživa potporu tri posto ispitanika.

No, svakako najzanimljiviji rezultat istraživanjua je onaj koji govori kako je gostovanje Ive Sanadera u HTV-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ smanjilo negativni doživljaj bivšeg premijera, i to za čak pet posto u odnosu na rujan.

Sanadera najnegativnijim političarem smatra 22,8 posto građana, a “pobjednik” u ovoj kategoriji je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić sa 26,9 posto građana koji ga vide kao najnegativnijeg političara, ali to je ipak za 1,5 posto manje nego prije. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko za pet postotnih bodova skočio je na negativnoj ljestvici, pa njega sad kao najnegativnijeg političara doživljava 11,6 posto ispitanika.

Što se stranaka tiče, u odnosu na prošli i pretprošli mjesec, HDZ je malo popravio svoj rezultat, a SDP je u odnosu na kolovoz i dalje u zaostatku za jedan posto. HTV ističe da Hrvatski laburisti ponovno bilježe zamjetan rast od 1,4 posto.

Njihov lider Dragutin Lesar na ljestvici pozitivnih političara po treći mjesec zaredom bolje je rangiran od Zorana Milanovića. Lesar ima 8,8 posto najpozitivnijih preferencija, a Milanović 7,5 posto. Prvije i dalje predsjednik Republike Ivo Josipović sa 35,9 posto podrške.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*