Nakon izručenja Sanader poručuje da nije u “osvetničkoj misiji”: U četvrtak saslušanje u USKOK-u

Poruka Ive Sanadera je da se dobrovoljno vratio, da nije ni u kakvoj osvetničkoj misiji, već da želi svojim sudjelovanjem u postupku koji se vodi protiv njega bez ikakve politizacije i prebacivanja krivnje obraniti svoje pozicije, dati protudokaze i obraniti se, rekao je Čedo Prodanović, Sanaderov odvjetnik, nakon što je u utorak poslijepodne s kolegom Goranom Suićem završio posjet bivšem premijeru koji je od sinoć smješten u istražni zatvor u Remetincu, prenosi Vjesnik.

Suić je nadodao kako se bivši premijer osjeća dobro i da je spreman za sud.

»Ima malo problema sa nogom, i dalje se koristi štakama, ali nakon liječničkog pregleda će se sve znati. Je, istina je da je smršavio, ali ne toliko kokliko se po medijima piše«, kazao je Suić.

Sanaderovi odvjetnici demantirali su da je bivši premijer smješten na ženskom odjelu, rekavši da je na muškom odjelu u jednokrevetnoj ćeliji.

»Za sada ne znamo hoće li ga i kada premjestiti na ženski odjel. Sanader nema kontakata sa drugim zatvorenicima i za sada se nije na ništa žalio«, kaže Prodanović.

Upitani kada će Sanadera posjetiti njegova obitelj odvjetnici su rekli kako to sigurno neće biti ni danas ni sutra već kada se stiša medijska buka oko njegova izručenja.

Saslušanje Ive Sanadera planirano je za četvrtak u 13 sati u prostorijama USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu ali nije nemoguće da dođe i do promjene lokacije zbog građevinskih radova koji se trenutno obavljaju ispred zgrade USKOK-a.

Upitani hoće li i kada se žaliti na određivanje istražnog pritvora za bivšeg premijera, Prodanović je rekao kako će se sigurno žaliti i to u okviru zakonskog roka.

Sanader u ponedjeljak izručen Hrvatskoj

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader izručen je Hrvatskoj. Na putu iz Salzburga u Zagreb, prošao je granični prijelaz na Bregani, a nešto prije 22 sata dovezen je u zatvor u zagrebačkom Remetincu

Sanader je u Hrvatsku stigao automobilom, uz iznimno visoke mjere osiguranja.

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo je u aktivnostima vezanima uz izručenje bivšeg hrvatskog premijera iz Austrije u Hrvatsku.

U Remetincu bivšeg premijera čeka ćelija jer mu je još prije sedam mjeseci sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor. Očekuje se da će Sanader nakon dolaska u Remetinec u što skorijem vremenu biti priveden na saslušanje u sjedište USKOK-a kako bi se očitovao o brojnim sumnjama za koje ga se tereti.

Zatvor mu je određen zbog bijega i kako ne bi mogao utjecati na svjedoke iz afere Fimi media u kojoj se kao prvoosumnjičeni tereti da se udružio s ostalim osumnjičenicima te zlouporabio premijerski položaj i ovlasti kako bi iz ministarstava i državnih poduzeća preko privatne tvrtke po kojoj je afera i dobila ime izvukao novac. Sumnja se da je na taj način izvučeno više od 80 milijuna kuna, prenosi HRT.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*