Nakon napada u Sarajevu, u Sandžaku privedeno 17 vehabija

Nakon što je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, pripadnik vehabija, jučer pucao na američko veleposlanstvo u Sarajevu, policija Srbije izvela je akciju protiv tog islamističkog pokreta na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Službeno je potvrđeno je kako je 17 osoba privedeno na informativni razgovor i da su im oduzeti telefoni i računala. Nakon obavljenog razgovora, svi privedeni su pušteni, prenose beogradski mediji.

Napadač Mevlid Jašarević jučer je s ulice pucao na kompleks veleposlanstva SAD-a, pri čemu je ranjen jedan policajac. U intervenciji policije i specijalnih postrojbi Jašarević je ranjen i uhićen.

Američki veleposlanik u BiH Patrick Moon izrazio je zahvalnost za brzu akciju policije kojom je zaustavljen teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, koji je izveo 23-godišnji militantni islamist iz Sandžaka u Srbiji.

Dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini osudila su teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu te pozvala policijske i sigurnosne službe da ubuduće spriječe slične slučajeve.

Zapadne obavještajne službe otprije su upozoravale da je Sandžak plodno tlo za novačenje tzv. bijele Al Qaide – muslimana zapadnjačkog izgleda koji se mogu lako umiješati među stanovnike europskih i američkih gradova i izvoditi napade, kaže se se u internetskom izdanju dnevnog list USA Today. [hrt]

4 Comments

  1. Bosnjaci svoje vehabije jos uvijek cuvaju,,smijesno je kako policija u multietnickom sarajevu reagirala,,pucati pola sata,,stajati sa kalasnjikovim na stanici,,policajci stoje i gledaju sta ce biti,,ja drzave i smrada–DOBRO RECE FAHRUDIN RADONCIC,,ZA OVO TREBAJU ODGOVARATI ONI KOJI SU IH CUVALI 15 GODINA POSLIJE RATA–LAGUMDJIJINA PATRIOTSKA LIGA,,ALIJINI MUDJAHEDINI KOJE JE OSOBNO POSTROJIO–SARAJEVO JE VEC DUGO ETNICKI CISTI GRAD.

  2. da da katolik kao tvoje Mostar, Vares, Vitez, Kiseljak, Siroki Brijeg, Citluk i ostala mjesta gdje su hrvati napravili ogromne zlocine, etnicko ciscenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*