Nakon SDP-ove ‘odbijenice’, SDA kreće u razgovore o formiranju nove parlamentarne većine

Stranka demokratske akcije objavila je danas da odustaje od ponude SDP-u i da kreće u razgovore o formiranju nove parlamentarne većine.

Kako stoji u priopćenju SDA, na jučerašnjoj konferenciji za medije u povodu rezultata lokalnih izbora, predsjednik SDA Sulejman Tihić još jednom je potvrdio apsolutnu opredijeljenost SDA da radi u interesu države Bosne i Hercegovine i njenih građana.

U tom smislu iznio je stav stranke da bi, bez obzira na svu štetu koju je SDP nanio Stranci demokratske akcije, isključivo radi funkcioniranja državnih institucija i puta Bosne i Hercegovine prema članstvu u NATO i Europskoj uniji, SDA bila spremna nastaviti raditi sa SDP-om.

Uvjet za to je, kako je rečeno, da sastav izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama bude ponovno uspostavljen na temelju međustranačkog sporazuma definiranog nakon općih izbora 2010.

“Budući da je SDP, u svome stilu i vođen isključivo osobnim i stranačkim interesima, odbio prijedlog SDA i još jednom potvrdio da ga ne interesira Bosna i Hercegovina i njen euroatlanstski put, SDA odustaje od ponude i sudjelovat će u razgovorima o uspostavi nove parlamentarne većine kako bi što prije bio deblokiran rad državnih institucija”, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*