Nakon što je Milanović očitao bukvicu HRT-u, smijenjeni Denis Latin, Katja Kušec i Ružica Renić!

latin-renicZbog gostovanja Ruže Tomašić, predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević, u Dnevniku 3 u nedjelju, smijenjeni su Katja Kušec, koja je te večeri emisiju vodila te urednici Ružica Renić i Denis Latin.

Latin je tu informaciju podijelio na svom Facebook profilu navodeći kako je riječ o odluci ravnateljstva HRT-a koja je netom donesena.

Podsjetimo, s HRT-a je jučer poslijepodne stiglo priopćenje u kojem su istup premijera Zorana Milanovića nazvali nedopustivim pritiskom na neovisnost medija. U priopćenju HRT-a se navodi da on ne bježi od vlastitih pogrešaka, no ovakve poruke s pozicije premijera upućene medijima smatra potpuno neprimjerenima.

Milanović je ranije osuo žestoku paljbu po medijima, prvenstveno po HRT-u. Zasmetalo mu je to što mediji, odnosno HTV, dopušta da se pred očima hrvatske publike i pred voditeljicama koje bi trebale biti i novinarke, lažno optužuju neki ljudi poput SDSS-ovog Vojislava Stanimirovića: “Dva dana ranije, osoba s liste HDZ-a za EU parlament, eurofob koji nas uči kako bi Hrvatska trebala izgledati i tko je gost u Hrvatskoj, nastavlja svoju sramotnu odiseju i optužuje Stanimirovića da je četnik i da je osobno ljude slao na Ovčaru. Nakon toga – nikom ništa! To je postalo normalno u Hrvatskoj. To više nikome ne smeta, niti je voditeljica i urednica reagirala na to. To je postalo normalno, to je diskurs”, požalio se Milanović podsjećajući na riječi zastupnice Ruže Tomašić koje su mimoišle novinarski filter.

Također je napao HRT i zbog načina izvještavanja o incidentu u Kistanjama. “Napadnuti su jučer bogoslovi u manastiru Krka. Napala su ih djeca koja su jučer u “Dnevniku 3″ HTV-a nazvana prigodno, politički korektno – Janjevci. To je rječnik kojim se služi HTV”, rekao je ironično premijer Zoran Milanović i upozorio da je o maloljetnicima trebalo izvještavati kao o “maloljetnicima hrvatske nacionalnosti”, a ne kao o Janjevcima.

Nakon priopćenja HRT-a, Milanovićeva služba za odnose s javnošću danas šalje ironičan komentar HRT-ovog priopćenja. Služba za odnose s javnošću premijera Zorana Milanovića priopćenjem je izrazila “ponos i zadovoljstvo” zbog činjenice da se HRT prvi put u šezdesetak godina javno suprotstavio nekom premijeru ili predsjedniku..

“Pozitivno je što su se na HRT-u, nakon desetljeća i desetljeća skladne isprepletenosti sa svim političkim režimima, konačno probudile slobodarske tendencije. U priopćenju se navodi i kako HRT “ne bježi od vlastitih pogrešaka”. Nisu, doduše, smatrali relevantnim priopćiti gledateljima koji ih plaćaju, o kojim je i čijim pogreškama riječ. Niti se ispričati, odnosno priznati da su uprskali”, upozoravaju u Vladi.

Zaključuju kako jedino vlade Zorana Milanovića i Ivice Račana nisu vršile pritisak na medij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*