Nakon što je SNSD odbio Mahmutovića, SDA objavila da neće sudjelovati u vladi RS

sda-zastava2Stranka demokratske akcije (SDA) priopćila je da neće sudjelovati u novoj Vladi Republike Srpske zbog neprihvatanja kandidature Dževada Mahmutovića za ministra trgovine i turizma Srpske. SDA je ocijenila da je odbijanje Mahmutovićeve kandidature “uvreda za sve bosanskohercegovačke patriote, a posebno povratnike u Republici Srpskoj”.

Ova stranka ističe da je nerazumljivo da politički vrh Republike Srpske i dio javnosti ne prihvaćaju Mahmutovića, koji je povratnik i želi sa susjedima Srbima “zajedno živjeti i graditi bolju budućnost za sve građane”.

Kandidatura Mahmutovića za ministra u novoj Vladi Srpske izazvala je nezadovoljstvo u Srpskoj, budući da je nositelj muslimanskog ratnog priznanja. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da u novoj vladi Srpske nema mjesta za ljude sa bilo kakvim teretom na leđima, a pogotovo ne onim iz rata.

“Hoće li ili neće SDA prihvatiti uvjete koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako insistiraju na nekom imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće”, rekao je Dodik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*