Nakon temeljite i opsežne istrage, policija ipak osumnjičila ranjenog Vojislavu Blaževića

Nakon dviju eksplozija u zapadnom dijelu grada, zagrebački policijski istražitelji radili su danonoćno i na kraju potvrdili nagađanja: glavni osumnjičenik je Vojislavu Blaževiću, 53-godišnji paraglajder iz Zagreba.

Podsjetimo, eksplozije su se dogodile 9. i 11. siječnja u Podsusedu i Stenjevcu, a osumnjičeni je prilikom aktiviranja druge naprave ranjen i smješten u bolnicu. Danas je uhićen i ako mu sudac odredi pritvor, bit će prebačen u zatvorsku bolnicu.

No, pravi motiv zašto je to Blažević učinio policija ili još ne zna ili, u interesu istrage, to još ne može podijeliti s javnošću.

Kako piše Jutarnji list, protiv Blaževića će nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za dovođenje u opasnost imovine i života općeopasnom radnjom ili sredstvom. Za to djelo, po članku 215. Kaznenog zakona, prijeti mu maksimalna kazna zatvora od pet godina.

Istraga će pokazati tereti li se osumnjičenog za još neko kazneno djelo. U sljedeća 24 sata bombaša će i službeno ispitati, nakon čega će istražni sudac Županijskog suda odlučiti prihvaća li kaznenu prijavu i odrediti mu istražni zatvor ili ga pustiti na slobodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*