Nakon utakmica sukobili se Hrvati i Bošnjaci u Mostaru i Rami

Skupina huligana napala je kamenicama i bocama pripadnike policije PU Mostar na Trgu hrvatskih velikana (Rondo), neposredno nakon sinošnjih nogometnih utakmica doigravanja za Euro 2012.

U pomoć kolegama uskoro su došli pripadnici Specijalne policije županijskog MUP-a, a huligani su se povukli prema zapadnom dijelu grada. Incident je bacio sjenu na par dosadašnjih utakmica ”visokog rizika” koje su bez problema prošle u Mostaru.

Nažalost, ovom je prilikom fizički napadnut snimatelj TV1 kojega je jedna muška osoba napala s leđa, udarila ga u glavu i razbila mu kameru. Odmah nakon napada, napadač je uhićen od strane policije.

U središtu Rame sinoć je došlo do obračuna navijačkih skupina nogometne reprezentacije Hrvatske i BiH koje su pratile susrete doigravanja za Europsko nogometno prvenstvo pri čemu je jedna osoba zadobila teže ozljede, izvijestili su lokalni mediji pozivajući se na informacije iz policije.
Prema medijskim navodima skupine navijača pratile su nogometne susrete u središtu Rame u Gradskoj kavani i kafiću Pacifiko pri čemu je bilo stalnih provokacija.

Navijači BiH su tijekom gotovo cijelog susreta provocirali poklonike hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon što su u poluvremenu susreta navijači hrvatske reprezentacije sa zastavama na automobilima proslavljali dobru igru Vatrenih ulicama Rame, iz kafića Pacifiko je bačena boca na Gradsku kavanu nakon čega je nastupio otvoreni sukob, navodi se u medijskim izvještajima. Navijači hrvatske reprezentacije su ušli u spomenuti kafić pri čemu je razbijen veći dio inventara.

Nakon obračuna je jedan navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije završio u bolnici. Mediji navode da je zadobio teže ozljede. [Bljesak.info]

3 Comments

  1. Davne 1450 godine kada je krvavi mec sa bospora zaprjetio cjelom krscanstvu. Teski i krvavi otpor zaustavio Muhamedov mac. U nekadasnjoj krscanskoj Bosni sada zli duhovi vladaju, sa mrznjom i zavisti sva sto je krscansko..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*