Nakon više od 17 godina traganja pronađeno tijelo zarobljenog pripadnika HVO ubijenog u Bugojnu

Nakon sporazumnog priznanja krivnje, na području Bugojna, pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve ratnih zločina iz Bugojna.

Tužiteljstvo BiH poziva sve građane koji imaju saznanja o lokacijama na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, da te informacije dostave Tužiteljstvu BiH ili Institutu za traženje nestalih osoba, priopćeno je u utorak iz Tužiteljstva uz informaciju da su, radeći na terenu u mjestu Čipuljići, općina Bugojno, istražitelj Tužiteljstva BiH i djelatnici nadležnih institucija za traženje nestalih osoba, pronašli posmrtne ostatke jedne osobe, koji prema dostupnim informacijama, najvjerojatnije pripadaju Bartulović Marku, zatočeniku hrvatske nacionalnosti, koji je odveden iz objekta u kojem su držali zatočenike u Bugojnu i ubijen 1993. godine.

Bartulović Marko jedan je od zatočenih pripadnika HVO-a, koji su držani zatočeni u objektima na području Bugojna, gdje su zlostavljani na različite načine i vođeni na prinudni rad.

Za posmrtnim ostacima ove žrtve ratnih zločina, obitelj i djelatnici ovlaštenih agencija za sprovođenje zakona tragaju duže od 17 godina, a posmrtni ostaci su otkriveni nakon što je u okviru sporazumnog priznanja krivnje, jednog od optuženih u predmetu za ratne zločine na području Bugojna, tužiteljstvo dobilo informacije o lokaciji na kojoj se nalazi tijelo ubijenog Bartulovića.

Tužiteljstvo BiH ponovo poziva sve građane koji imaju saznanja o lokalitetima na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, ili informacije o sudbini nestalih osoba, da te informacije osobno ili anonimno dostave Tužiteljstvu BiH, Institutu za traženje nestalih osoba ili nadležnoj policijskoj agenciji, stoji na kraju priopćenja iz Tužiteljstva.

(Hrvatska riječ)