Nakon više od 17 godina traganja pronađeno tijelo zarobljenog pripadnika HVO ubijenog u Bugojnu

Nakon sporazumnog priznanja krivnje, na području Bugojna, pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve ratnih zločina iz Bugojna.

Tužiteljstvo BiH poziva sve građane koji imaju saznanja o lokacijama na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, da te informacije dostave Tužiteljstvu BiH ili Institutu za traženje nestalih osoba, priopćeno je u utorak iz Tužiteljstva uz informaciju da su, radeći na terenu u mjestu Čipuljići, općina Bugojno, istražitelj Tužiteljstva BiH i djelatnici nadležnih institucija za traženje nestalih osoba, pronašli posmrtne ostatke jedne osobe, koji prema dostupnim informacijama, najvjerojatnije pripadaju Bartulović Marku, zatočeniku hrvatske nacionalnosti, koji je odveden iz objekta u kojem su držali zatočenike u Bugojnu i ubijen 1993. godine.

Bartulović Marko jedan je od zatočenih pripadnika HVO-a, koji su držani zatočeni u objektima na području Bugojna, gdje su zlostavljani na različite načine i vođeni na prinudni rad.

Za posmrtnim ostacima ove žrtve ratnih zločina, obitelj i djelatnici ovlaštenih agencija za sprovođenje zakona tragaju duže od 17 godina, a posmrtni ostaci su otkriveni nakon što je u okviru sporazumnog priznanja krivnje, jednog od optuženih u predmetu za ratne zločine na području Bugojna, tužiteljstvo dobilo informacije o lokaciji na kojoj se nalazi tijelo ubijenog Bartulovića.

Tužiteljstvo BiH ponovo poziva sve građane koji imaju saznanja o lokalitetima na kojima se nalaze posmrtni ostaci žrtava ratnih zločina, ili informacije o sudbini nestalih osoba, da te informacije osobno ili anonimno dostave Tužiteljstvu BiH, Institutu za traženje nestalih osoba ili nadležnoj policijskoj agenciji, stoji na kraju priopćenja iz Tužiteljstva.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*