Nakon Vjesnika i Nacionala, gasi se i tjednik Forum?

Nakon propasti Vjesnika i Nacionala – čini se kako još jednom hrvatskom novinskom brendu prijeti crna sudbina… Crna sjena nadvila se nad tjednikom Forum.

Na jednom internetskom forumu već se nekoliko dana naveliko piše o problemima u kojima se našao Večernjakov tjednik Forum. U raspravi u kojoj navodno sudjeluje i nekoliko Večernjakovih novinara raspravlja se i o mogućem gašenju Foruma, zbog loših prodajnih rezultata, piše portal PoslovniPuls.

S Forumovog Twitter kanala demantiraju glasine: “To ova ‘informirana’ ekipa s onog drugog Foruma zlurado nagađa. Reći ćemo otvoreno, ako do (gašenja) toga dođe.”

Danas se pojavila informacija kako je novinarima Foruma” ponuđeno da otkupe tjednik od matičnog Večernjeg lista/Styrije.

Jedan internet komentator, koji navodno radi za Forum, napisao je kako trenutna naklada Foruma iznosi 6.000 primjeraka, a da “za opstanak trebamo prodavati 10.000. Dakle do 12. mjeseca gasimo”.

O problemima u tjedniku nedavno je pisao i Index ustvrdivši kako izdavačka kuća Styria sve teže podnosi gubitke koje ovaj tjednik stvara.

Pokrenut prošle jeseni, Forum je predstavljen kao protuteža sveopćem žutilu u domaćim medijima s kvalitetnim tekstovima i pravim istraživačkim novinarstvom. I doista, Forum je do sada objavio nekoliko velikih ekskluzivnih vijesti (posljednja Čačić email afera), no čini se kako je domaće medijsko tržište spremno progutati još jedno svoje dijete.

Forum je dodatne prihode pokušao ostvariti implementacijom kupovanja online sadržaja putem SMS poruka, ali niti to očito neće biti dovoljno za spas ovog ambicioznog novinskog tjednika, zaključuje PoslvniPlus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*