Napokon dokazano: Lagumdžija uređuje Dnevnik Federalne televizije!

Napokon više nije riječ o nagađanjima: lider SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija “ulovljen” je kako novinaru Federalne televizije daje naputke kako će urediti vijesti!

Nakon konferencije za novinare u SDP-u BiH (27. veljače 2012.) Lagumdžija je prišao novinaru Darjanu Babiću te mu je dao smjernice kako treba izgledati prilog o konferemcijim u Dnevniku FTV-a, uključujući i naputke kako će objasniti Lagumdžijin bojkot ručka priređenog u čast hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

Portal Vijesti.ba objavio je snimku Lagumdžijine “uredničke” intervencije, kao i video prilog s vijestima u kojima se vidi da je Babić ispoštovao svaki Lagumdžijin naputak.

Na snimci se, među ostalim, vidi kako Lagumdžija novinaru napominje da svakako stavi njegovu izjavu gdje kaže da ga je Milanović impresionirao Milanović kada je rekao: “Bio bi to državni udar kad bih se miješao u rekonstrukciju Vlade Federacije BiH”. U izvještaju emitiranom u Dnevniku FTV-a ta je rečenica tretirana u skladu s Lagumdžijinim naputkom!

Vijesti.ba napominju da su Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija večer poslije uživo u Dnevniku FTV-a razgovarali punih 10 minuta tokom živog javljanja iz Brčkog, čime je “Lagumdžija pokazao da osim što ima pravo uređivati Dnevnik Javnog servisa, također ima pravo davati intervjue neograničenog trajanja, zagarantirane udarne vijesti u centralnim informativnim emisijama, zagarantirano objavljivanje ama baš svakog saopćenja iz kabineta te zagarantiranu privilegiju da mu novinari postavljaju samo pitanja koja mu se sviđaju”.

Video zapis razgovora Zlatka Lagumdžije i Darjana Babića:

Prilog iz Dnevnika FTV-a:

2 Comments

  1. Nikakvo iznenadjenje, to je vec odavno tako…
    Zato je spikerica na FTV onako energična, samo što ne ispadne sa ekrana narocito ako cita nesto sto je negativno za druga dva naroda, valjda što više gestikulacije, glasnijeg čitanja, to veca plata, jad i čemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*