Nastavljaju se pripreme za izgradnju mosta preko Save kod Gradiške

Vijeće ministara BiH utvrdilo je u srijedu Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica međudržavne ceste E-661 te usvojilo Izvješće o ponovnim pregovorima.

Predlagač, Ministarstvo komunikacija i prometa, dostavit će prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Ovim je sporazumom definirana suradnja u vezi sa zajedničkom izgradnjom mosta preko rijeke Save na međudržavnoj cesti E-661, i to dionica brze ceste Okučani – granica Bosne i Hercegovine i dionica autoceste Gradiška – granica Republike Hrvatske.

Pitanja u vezi sa uspostavom graničnih prijelaza i potrebom granične kontrole ugovorne strane će urediti posebnim sporazumom, a izgradnja graničnih dionica pratit će dinamiku izgradnje mosta i graničnih priključnih dionica.

Inače, međudržavni most Svilaj, ukupne duljine od 660 metara, trebao bi imati šest prometnih traka. Izgradnju mosta financirat će BiH i Hrvatska sa učešćem svaka od 50 posto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*