Neće teći med i mlijeko: Nakon ulaska u EU dio poljoprivrednika će propasti, morat će radit nešto drugo

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Vukovaru kako nakon ulaska Hvatske u EU neće moći opstati svi koji se danas u Hrvatskoj bave poljoprivredom.

“Neki će morati promijeniti svoj primarni način proizvodnje i preorijentirati se na nešto drugo, ali sam siguran da će većina poljoprivrednih proizvođača koji žive, privređuju i stvaraju dohodak isključivo u poljoprivredi imati prostora za širenje i poboljšanje svoje proizvodnje”, izjavio je Jakovina nakon što je otvorio 5. vukovarski etno sajam.

“Mislim da smo vrlo jasno rekli da obeštećenja u novčanim sredstvima kao takih, koja su bila prošle godine, neće biti jer smo limitirani sredstvima i jer mislimo da to nije dobar model”, kazao je ministar dodajući kako u ministarstvu rade na novom modelu osiguranja za poljoprivrednike.

Na pitanje novinara o nadoknadi štete poljoprivrednim proizvođačima zbog elementarnih nepogoda koje su ih zadesile ove godine, Jakovina je poručio kako novčanih obeštećenja, kakvih je bilo do ove godine, više neće biti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*