Nenad Čanak podnio ostavku – zbog kafanske tučnjave završava političku karijeru?

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, jučer je podnio pismenu ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini Srbije.

To znači da će, po svemu sudeći, jedna pijana tučnjava u sitne sate prekinuti političku karijeru jednog od najistaknutijih političara antimiloševićevske Srbije.

Dan prije najavio je ostavku, zgrožen time što ga parlament nije uzeo u zaštitu, nego su ga i zastupnici i predsjednik Skupštine preko medija proglasili krivim prije nego što su čuli njegovu stranu priče, piše Jutarnji list.

U nedjelju ujutro Beograđanin Pavle Lešanović (47) prijavio je policiji da su ga te noći u 2 sata ujutro u Novom Sadu ispred restorana “Tako je suđeno” pretukli Nenad Čanak i njegovi tjelohranitelji.

Pozvao je novinare koji su ga slikali, punog modrica i podljeva, najavljujući da će Čanka prijaviti za pokušaj ubojstva i pljačku, jer je u gužvi ostao i bez sata te mobitela. Tučnjava je izbila zbog lijepe mlade plavuše, za koju se ubrzo doznalo da je Sara Čanak (20), novosadska studentica i nećakinja Nenada Čanka.

Čanak je najprije tvrdio da ga je nećakinja nazvala iz restorana da dođe i odveze je kući jer ju je Lešanović maltretirao, on ju je odvezao i vratio se natrag jer je htio razgovarati s vlasnikom restorana Danilom Ikodinovićem, bivšim vaterpolistom.

Pred restoranom je, prema toj verziji priče, sreo Lešanovića, ali s njim se, tvrdi, nije moglo razgovarati jer je bio toliko pijan da je pao.

Tri dana nakon toga, najavljujući ostavku, priznao je da ga je udario. “Kada sam vidio suze u očima nećakinje, a kćer svoga brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sjedio u BMW-u. On mi je tada opsovao djecu, na šta sam ga ja izvukao iz automobila i udarao šakama”, priznao je Čanak.

Tvrdi da ga je Lešanović još u restoranu vrijeđao, nazivao ga lopovom, a muzičara koji je svirao polio je vodom uz riječi “zašto sviraš za ovu svinju”.

Međutim, dio srbijanskih medija prenosi drugačiju verziju događaja – tvrde da su Čanak i Lešanović sukobili i zbog glazbe jer je Čanak naručivao vojvođanske pjesme, koje Beograđanin Liješević nije znao, nego je htio da mu muzičari sviraju “Miljacku”, pjesmu Halida Bešlića omiljenu među novom političkom elitom Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*