Neobična proslava Božića u Borovu Selu: Tuča, šajkače i prada kolone automobila sa srpskim zastavma

Hrvati iz Vukovara i okoline, te braniteljske udruge pobunili su se zbog snimka koji je osvanuo na YouTubeu na kojoj se zabilježena proslava pravoslavnog Božića u Borovu Selu.

Kako javlja Jutarnji.hr, svake godine kolona automobila, kojih je ove godine bilo oko 150, okićena srpskim zastavama usporeno se vozila cestom i trubila.

Na snici se vide mladići sa šajkačama i šubarama koje su omiljene kod pripadnika četničkog pokreta, a pojedinci su iz automobila pokazivali i tri prsta, što je izazvalo ogorčenje kod Hrvata.

Na kraju snimke zabilježena je i tučnjava dvojice mladića iz Borova Sela.

4 Comments on Neobična proslava Božića u Borovu Selu: Tuča, šajkače i prada kolone automobila sa srpskim zastavma

  1. Srbovanje se nastavlja.Na Sinjsku alku zovu Komšića a Čović tu ne bi nikad došao.On dolazi na krsnu slavu RS.

  2. Što drugo reći osim: svaka čast??? Vuk dlaku mijenja ali ćud nikako. Pretpostavljam da ovako i Hrvati slave u Srbiji. Žao mi je što se nakon tolikoga krvoprolića, baš u tome mjestu želi opetovano pokazati koljačko i rušilačko lice Srba. Iskreno vjerujem da nisu svi Srbi ovakvi, pa sam se nadao da bi možda neki pošteni Srbin mogao osuditi ovakva događanja. No na žalost, nisam vidio ni jedan komentar osude. Sa Srbima sam živio i sada živim i nikada ovo nije bio običaj, da se sa 150 auta organizirano kruži, da se puštaju četničke pjesme i dižu tri prsta, kao i ’91 kada je počinjen veliki zločin nad civilnim stanovništvom. Možda bi dogodine mogli slaviti sa transporterima, lakše je kad u jedan auto stane više ljudi. A to će sve pomno osiguravat Hrvatska policija. Možda vam i pridže kojeg hrvatića ako se bude gicao kad ga budu klali.

  3. Žalosno je da ovakvi četnici još uvik žive u Hrvatskoj….mirna reintegracija je bila pogreška kao i zakon o općem oprostu. to je sve tribalo u Oluji riješiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*