Nescafé slavi: 75. rođendan prve instant kave na svijetu

nescafeNescafé ove godine obilježava veliki jubilej, 75. godišnjicu svog postojanja. Nakon 75 godina od lansiranja Nescafé svake sekunde se popije više od 5,500 šalica ovog napitka.

Nescafé, brand tvrtke Nestlé koja je još davne 1938. izmislila topivu kavu, danas drži 43 posto udjela na hrvatskom tržištu u tom segmentu.

“Slavimo bogatu povijest i nasljeđe Nescaféa, prve topive kave na svijetu koja je tijekom 75 godina svog postojanja sačuvala prepoznatljiv okus. Danas je prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kave, planiramo nastaviti s ekspanzijom”, istaknuo je Carsten Fredholm, voditelj Nestléove strateške poslovne jedinice za piće.

Nescafé je nastao uslijed Svjetske ekonomske krize 1929. kada je tadašnji čelnik tvrtke Nestlé, Louis Dapples, dobio zadatak da kavu nagomilanu u skladištima u Brazilu pretvori u topive kocke kave.

Tri godine istraživanja pokazale su kako kava pretvorena u prašak, dulje zadržava svoj okus. Kao rezultat, 1938. nastala je prva topiva kava na svijetu – Nescafé.

Koliko je kava dio naše svakodnevice govori i činjenica da je upravo kava drugi najkorišteniji proizvod na svijetu, nakon nafte, pa ne čudi činjenica kako u svijetu postoji više od 200 različitih okusa Nescaféa. [Liderpress.hr]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*